
FURYA Teknik Eğitim
Neden Teknik Eğitim?
İş kavramının okullara girmesi, yeni eğitim alanlarını oluşturmaktadır. İlkokul, Ortaokul ve genel Lise içinde sürdürülen teknoloji eğitimi, bireyleri bir meslek için hazırlayan ve mesleki teknik okullarla çıraklık yolu ile sürdürülen mesleki eğitiminden farklıdır. Teknoloji eğitimi ile teknik eğitim birbirine benzer görünseler de temelde birbirinden farklı iki eğitim alanlarıdır.
Teknoloji eğitimi, İlkokul, Ortaokul ve Lise'de işlenen genel kültürün bir parçası olarak, iş hayatının niteliklerini tanıtmayı hedeflemektedir. Oysa ülkemizdeki gereksinim sanayinin hızlı ve güvenilir bir şekilde büyüyebilmesi için konusunda uzmanlaşmış, yeniliklere açık genç bireylerdir. Bu, ancak ortaklaşa bir çalışma ile gerçekleştirilebilir. 1978'den bu yana Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Araştırmaları Merkezi (EFAM) ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttükleri Okul Sanayi Ortaklaşa Eğitim anlayışı ortaya çıkmıştır.
FURYA Mekatronik de bu anlayışı benimseyerek sadece teknik liselerde, üniversitelerde okuyan öğrencilere değil aynı zamanda sanayi de yıllarını vermiş veya iş hayatına yeni atılmış çalışanlara teknik eğitim vererek, uzmanlık edinmeleri hedeflemektedir.
FURYA Mekatronik'te verilen Teknik Eğitimler;
-
Uygulamalı Strain Gauge Eğitimi
-
Elektronik Eğitimi (Temel & İleri Seviye)
-
Dijital Elektronik Eğitimi
-
Endüstriyel Elektronik Eğitimi
-
Uygulamalı PIC (Mikrodenetleyiciler) Programlama Eğitimi
-
PLC Eğitimi (Programlanabilir Lojik Kontrol)
-
Kontrol Sistemleri Eğitimi
-
Pnömatik & Elektropnömatik Eğitimi (Temel & İleri Seviye)
-
Hidrolik & Elektrohidrolik Eğitimi (Temel & İleri Seviye)
-
Sensorik Eğitimi
-
Robotik Sistem Eğitimi
-
Mekatronik Eğitimi
